Ресторан "В’ЯВА" у Києві: гастрономічна сцена під відкритим небом

Культурний простір "В’ЯВА" на ВДНГ цього сезону суттєво посилив гастрономічну складову. На гостей чекає повноцінний open-air ресторан із авторською кухнею, стріт-фудом, сезонними стравами та коктейльною картою.

Шеф-кухар із багаторічним досвідом

Кухнею керує Сергій Романчук — шеф із понад 24 роками досвіду. Він працював у таких київських ресторанах як Sanahunt Lounge, Il Patio, Saxagansky, De Salvo, In Canto, Drunk Fox та ін., а також понад 12 років організовував разом з партнеркою кейтеринг для приватних подій VIP-персон.

Сучасне меню зі смаком

Меню ресторану побудували на поєднанні сучасної європейської кухні з локальними інтонаціями. Тут однаково природно звучать і класична брускета з чері та страчателлою, і тюлечка по-одеськи з булочкою паве. Тонкий баланс між гастротрендами та українською впізнаваністю проходить крізь усе меню — від щучої ікри до томленої щоки з трюфельним пюре.Ресторан "В’ЯВА" у Києві: гастрономічна сцена під відкритим небомЦе ресторан про впізнаваність, комфорт і легкість. Цезар з куркою, грецький салат, курячий бульйон, лосось з пюре — знайомі формати, виконані з турботою до якості інгредієнтів і подачі. Але в кожній категорії знайдеться щось із характером: наприклад, фермерське курча з палентою ,броколі та трюфельним соусом чи пате з телячого язика. Особливо варто звернути увагу на лінійку закусок: тар-тар з лосося, вітелло тоннато, м’ясна палітра — всі позиції виглядають як вдалий варіант для довгого вечора з вином.

Також в меню передбачені формати для "фуд-кортного" настрою: фритюрна карта (попкорн із креветок, батат фрі, сирні палички), дитяче меню, лінійка WOK, шашлики та піца.Ресторан "В’ЯВА" у Києві: гастрономічна сцена під відкритим небом

Поради від зірок

Меню ресторану "В’ЯВА" вже стало частиною улюблених гастрономічних ритуалів для артистів, які виступають на сцені простору.

  • ADAM не уявляє свого візиту без тюлечки по-Одеськи з вершковим маслом та свіжоспеченою булочкою Паве.
  • Sasha Norova обирає курячі котлети з овочами гриль — легку, збалансовану страву з авторським підходом шефа.
  • London Elektricity не може втримати себе від борщу із салом — коли спробував, відгук був лаконічним і щирим: "Amazing".

Ресторан "В’ЯВА" у Києві: гастрономічна сцена під відкритим небом

Не тільки вино, а і коктейлі

У ресторані діє коктейльна карта з класичними коктейлями та їх авторськими варіаціями: від Negroni до Forest Mood, від Mojito до Pornstar Martini. Також в наявності є пиво, сидри Ysla з лемонграсом, грушею чи айвою, вина з Франції, Італії та Нової Зеландії, безалкогольні варіації на Aperol Spritz і Pina Colada, лимонади з манго та маракуєю, міцний алкоголь, чаї і кава.

Тематичне меню на фестивалях

До кожного великого заходу шеф Сергій Романчук створює авторське меню, натхнене темою фестивалю, сезоном або настроєм події. Це можуть бути як оновлені традиційні страви, так і неочікувані кулінарні експерименти.

Так, до фестивалю "Свято Купала" було розроблено меню із сучасними галушками ручної ліпки — кожна страва була приготована зі свіжих локальних інгредієнтів, соуси виготовляються на кухні, без напівфабрикатів:

  • галушки з м’ясом — ніжний телячий фарш із грибним соусом, смаженими гливами та томатами чері;
  • галушки з телячим язиком — телячий язик у поєднанні з грушею конфі, соусом блю чіз та сиром горгонзола;
  • галушки з курячою печінкою — з соусом жу, цибулевим мармеладом, трюфельним медом і в’яленими томатами чері;
  • галушки з вишнею — ніжним соусом англез, вишневим конфі та мигдальними пластівцями.

Ресторан "В’ЯВА" у Києві: гастрономічна сцена під відкритим небомА вже на пивний фестиваль GARDEN BEER WEEKEND #5 шеф зробив ставку на гриль, фритюр і яскраві закуски під хмільні напої. Головною зіркою стануть смажені у казані карасі — хрумкі, соковиті, зі смаком літа і дитинства, подані у сучасному стріт-фуд форматі.

Не менш цікаві мідії чорноморські у вершковому соусі, що подаються з хрумким багетом — щоб вмочити останню краплю соусу. А також креветка королівська в соусі — ніжна, ароматна, з яскравим морським характером.Ресторан "В’ЯВА" у Києві: гастрономічна сцена під відкритим небомКрім того, буде представлена повна лінійка м’яса на вогні: шашлики зі свинини та курятини, соковиті братвурстські та мюнхенські сосиски, мисливські ковбаски, курячі крильця одразу в кількох варіаціях — у медово-гірчичному соусі,  класичні Red Hot, BBQ та "Бон-Бон". А поруч із цим — увесь звичний асортимент страв, які заведено поєднувати з пивом.

Ресторан "В’ЯВА" — це не про haute cuisine, а про чесну, актуальну, гармонійну гастрономію в контексті культурного дозвілля. Це місце, де можна з’їсти добре, не втрачаючи ритму вечора. І водночас — де вечеря може стати частиною враження, а не просто фоном.

Заклади, що відкрилися в Києві у червні