Рекордна активність: скільки людей намагалися пройти Національний тест з медіаграмотності

17 жовтня 2024 року сайт Національного тесту з медіаграмотності зазнав рекордної активності — щохвилини тест намагалися пройти 10 тисяч людей, а вже за перші три години у тестуванні взяли участь орієнтовно 100 тисяч українців. Це рекордний показник за три роки проведення тестування, для порівняння: у 2023 році у ньому взяли участь 26 тисяч учасників. 

Через велику кількість бажаючих перевірити рівень медіаграмотності, сайт тимчасово вийшов з ладу. 

“Ми не очікували такого потоку користувачів, але це прекрасно підкреслює важливість теми медіаграмотності. Та доводить, що українці прагнуть бути більш стійкими до маніпуляцій та дезінформації. Ми працюємо над збільшенням потужності платформи і закликаємо всіх спробувати пройти тест пізніше. Вся інформація доступна у соцмережах Фільтра”, — зазначила Ольга Кравченко, керівниця національного проєкту з медіаграмотності “Фільтр”.

Сайт з тестом відновлюють, організатори працюватимуть з техпідтримкою, аби всі охочі змогли пройти тест у зручний час. 

Повідомити про технічні проблеми або поставити додаткове питання щодо тесту можна на сторінках Фільтра у соцмережах (Instagram, Facebook) або на пошті: filter.mkip@gmail.com. 

Крім того, тест буде доступний не лише 17 жовтня, а й надалі — кожен українець зможе перевірити свій рівень медіаграмотності. Втім, щоб долучитися до розіграшу призів та отримати сертифікат, тест потрібно пройти 17 жовтня з 8:30 до 23:59

Тест складається з 25 питань, що охоплюють 5 тематичних блоків. 50 учасників з найкращими результатми отримають призи (подарункові сертифікати, портативні зарядні пристрої, термокружки тощо). 

Взяти участь у тестуванні можна за посиланням. Результати тесту будуть опубліковані 18 жовтня на сайті проєкту “Фільтр”.

Як формувати в українців інформаційну гігієну