Рекорд України: у Києві волонтери розгорнули найбільшу маскувальну сітку

У п'ятницю, 25 серпня, на Хрещатику у Києві волонтери з Миколаєва розгорнули кілометрову маскувальну сітку, яку визнали найбільшою серед усіх інших та занесли до книги рекордів України. 

Про це організатор заходу Євгеній Нотевський розповів "Суспільному".

Сітку продемонстрували в рамках акції "ЗСУ під покровом: мистецтво маскування в дії". Її створенням займалися активісти організації "Молодь — майбутнє нації", на це їм знадобилося сім днів. До процесу вони долучили 500 людей. 

"Хочемо побити рекорд жителів міста Львів, які торік його встановили, виплівши сітку квадратурою 2208 квадратних метрів. Ми сьогодні декларуємо по основі розміри до 4000 квадратних метрів. Трошки вона звузиться, тому що напліталася тканина, але чекаємо рішення реєстратора", — розповів організатор заходу Євгеній Нотевський.

Довжина сітки — близько одного кілометра. Однак перед фіксуванням рекорду волонтери лишили 50 метрів пустої основи, аби кияни та гості міста мали змогу долучитися до плетіння. 

Представники Книги рекордів України виміряли розміри сітки за допомогою рулетки. Її довжина сягнула від Майдану Незалежності до торговельно-розважального центру ЦУМ.

"Ми маємо 2294 квадратних метрів маскувальної сітки. На сьогодні це найбільша сітка в Україні. Маскувальна сітка вимірювалася за площею тому, що це було зазначено в номінації. І сьогодні ми перевершили рекорд, який був зафіксований у Львові у 2022 році", — підсумувала керівниця національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Тепер маскувальну сітку розріжуть та передадуть на позиції українським військовим. 

Нагадаємо, в Україні з'явився "Масажний спецназ", що допомагає військовим реабілітуватися. 

У Київській обласній лікарні розширять реабілітаційне відділення для військових