Рейд на Нижньоюрківській
Фото: facebook.com/fogPlayer

У Поліції Києва повідомили, що перевірять правомірність дій своїх співробітників, які в ніч на 2 липня влаштували рейд у клубі Otelʼ та інших закладах на вулиці Нижньоюрківській, 31.

В пресслужбі поліції розповіли, що правоохоронці здійснювали перевірку інформації щодо порушення комендантської години на території одного із закладів на Нижньоюрківській та виявили там шістьох чоловіків, які порушували комендантську годину.

"П’ятеро з них перебували у стані алкогольного сп‘яніння. Співробітники поліції доставили порушників до територіального підрозділу для перевірки", - кажуть у поліції.

Там додали, що після рейду на Нижньоюрківській в соцмережах поширилась інформація про те, що правоохоронці викрали з "вищевказаного закладу" речі та пошкодили майно. Ймовірно, йдеться про дописи працівника та власника клубу Otelʼ, які звинуватили поліцейських у крідіжці речей зі складу гуманітарної допомоги, що там знаходився.

За словами власника Otelʼ Павла Дергачова, правоохоронці повиламували двері у його та сусідні заклади, жбурляли каміння у вікна та морально принижували хлопця, який в той час опинився на Нижньоюрківській.

У відповідь на це в поліції пообіцяли розпочати службове розслідування, яке має встановити правомірність дій правоохоронців під час рейду. На час перевірки учасників рейду відсторонили від виконання службових обов‘язків.

Поліція Києва вручила понад 200 повісток під час рейду нічними клубами