Хода Незалежності
Фото: Віталій Солоний

У День Незалежності України, 24 серпня, український стартап Reface та фандрейзингова платформа UNITED24 організували віртуальну Ходу Незалежності. До неї може приєднатися будь-який охочий із будь-якої точки світу. Зібрані за допомогою проєкту кошти підуть на закупівлю  автівок екстреної медичної допомоги..

Через ризик ракетного обстрілу українських міст з боку російських окупантів масові заходи, присвячені Дню Незалежності, скасовано. Проте можна  висловити підтримку та віру в перемогу України за допомогою проєкту віртуальної Ходи Незалежності

Для втілення ідеї організатори використовують технологію заміни облич Reface. Для участі потрібно створити персоналізоване відео на тлі українських міст за внесок від 24 доларів. На вебсторінці проєкту користувач може завантажити фото себе, своїх друзів або відомих людей, вибрати українське місто для дійства, згенерувати відео та поділитися ним у соцмережах. Відео можна створити на тлі 16 українських міст, серед яких Донецьк, Сімферополь, Херсон та інші. Створити відео та зробити внесок можна до 31 серпня.

Цей проєкт — можливість об’єднатися мільйонам українців, які були змушені тікати від війни, що розв'язала росія. Можливість пройтися вулицями тимчасово окупованих міст — нашим Херсоном, Сімферополем, Донецьком. Це також можливість для людей з усього світу висловити підтримку Україні. Пожертвувати символічну суму 24 долари, пройтися віртуальною ходою і показати, що ми не самі у цій боротьбі. На зібрані від Ходи Незалежності кошти Міністерство охорони здоров'я придбає дуже потрібні зараз автівки швидкої допомоги для порятунку життів невинних людей.

 

Самостійна вже 31 рік: як Україна здобувала незалежність