Рашисти примусово вивезли персонал і пацієнтів маріупольської лікарні в "ДНР" та росію
Скріншот із відео

Російські окупанти примусово вивезли пацієнтів та персонал міської лікарні №4 у Маріуполі на територію рф і так званої "ДНР". Про це повідомив очільник Маріупольської міської ради Вадим Бойченко. 

До медичного закладу прийшли озброєні люди, які в ультимативній формі повідомили, що лікарі та пацієнти лікарні повинні виходити та сідати до транспорту окупантів. Виснажені та налякані люди були вимушені виконати накази російських бойовиків. 

Наразі невідомо, що буде далі з людьми. Як відомо, раніше насильно вивезених жителів України росіяни відправляли до депресивних регіонів рф. Місцева влада формує єдину базу незаконно депортованих людей для того, щоб потім повернути кожного маріупольця в Україну.

"Ми вже розуміємо, що окупанти насильно вивезли що найменш 40 тисяч жителів Маріуполя. Наша мета — створити дієвий механізм повернення цих людей", — розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

У Маріупольській міськраді також показали відео, як російські окупанти примусово вивозять медичний персонал та лікарнів міської лікарні №4. На ньому видно, як організована колона людей проходить повз зруйновані будинки та розгромлені вулиці. Серед них — багато жінок, діти та люди похилого віку. Далі на відео видно, як особи у військовій формі садять цих людей в військову техніку. 

Спротив російській окупації, день 43