Атака на Київ 7 лютого 2024 року: що відомо про наслідки

Сьогодні, 7 лютого, війська рф здійснили третій ракетний обстріл Києва у 2024 році. На лівому і правому березі столиці є поранені та руйнування, в частині міста зникло світло.

Про це повідомив мер Віталій Кличко у Telegram.

UPD 10:05 Наразі відомо про 13 постраждалих, серед них — вагітна. Більшість поранених госпіталізували. Під завалами можуть бути загиблі.

UPD 10:25 Стало відомо про двох загиблих. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

UPD 10:55 У КМВА зазначили, що вже троє людей загинули, 21 особа отримала травми.

UPD 11:35 Рятувальники деблокували з-під завалів тіло ще однієї людини, наразі відомо про чотирьох загиблих. За інформацією представників МВС, іншим постраждалим надають допомогу медики та психологи ДСНС.

UPD 15:30 За оновленими даними, внаслідок ракетного удару загинуло 4 людини, 40 отримали поранення.

Ракетний обстріл Києва 7 лютого: що відомо про наслідки атаки

Наслідки атаки на Київ:

  • у Дніпровському районі через падіння уламків постраждали троє людей. Двох госпіталізували, одній особі медики надали допомогу на місці. Крім того, зафіксовано пошкодження двох високовольтних ліній, у деяких будинках вимкнули електроенергію. У ДТЕК заявили, що працюють над відновленням світла. Протягом 3-4 годин оселі мають заживити резервними джерелами живлення. Патрульні перекрили рух транспорту на вулиці Гната Хоткевича в обох напрямках, на пошкоджених ділянках поліція, медики та рятувальники надають допомогу постраждалим;

Ракетний обстріл Києва 7 лютого: що відомо про наслідки атаки

  • у Голосіївському районі в багатоквартирному будинку сталася пожежа, представники ДСНС гасять загоряння на декількох поверхах, евакуйовано 52 людини. Наразі відомо про 32 постраждалих, багатьох госпіталізували у лікарні. Серед поранених є вагітна жінка. Повідомляється про двох загиблих, але під завалами можуть бути жертви, триває пошукова операція. Також горіли автівки, припарковані поруч;

Ракетний обстріл Києва 7 лютого: що відомо про наслідки атаки

  • У Деснянському районі уламками пошкоджено автомобілі

Ракетний обстріл Києва 7 лютого: що відомо про наслідки атакиРакетний обстріл Києва 7 лютого: що відомо про наслідки атакиЗа інформацією від КМВА, сьогодні російські війська запустили в бік Києва понад 20 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Оновлюється

Відлига на Київщині: синоптики попередили про можливі підтоплення в області