Ракетна атака на Київ 23 січня: наслідки обстрілу по районах

Сьогодні, 23 січня, війська рф здійснили масований ракетний обстріл Києва. В п'яти районах столиці є постраждалі та руйнування, в житлових будинках вибиті вікна, палали автівки.

Ракетна атака на Київ 23 січня: наслідки обстрілу по районахЯк повідомив столичний мер Віталій Кличко, станом на 9:20 відомо про 18 поранених у Соломʼянському та Святошинському районах. 13 людей госпіталізували з мінно-вибуховими травмами, серед них троє — діти. Одна жінка знаходиться у важкому стані, медики проводять реанімаційні заходи. Постраждалому підлітку надали допомогу на місці.

Ракетна атака на Київ 23 січня: наслідки обстрілу по районах

Наслідки ракетної атаки по районах:

  • Святошинський район: через падіння уламків ракет біля будинків сталося загоряння припаркованих автомобілів та гаражів. Пошкоджені балкони з 1 до 5 поверхи житлового будинку та чотири квартири. В одній з квартир виявили не здетоновану бойову частину ракету, людей евакуювали. Також фіксують пошкодження нежитлової забудови;
  • Печерський район: влучання в нежитлову будівлю, є один постраждалий. У трьох житлових будинках пошкоджено вікна та двері;
  • Солом'янський район: є пошкодження житлового будинку, вибуховою хвилею вибило вікна. Також повідомляють про руйнування двоповерхової нежитлової будівлі;
  • Дарницький район: на дах багатоповерхового житлового будинку та територію дитсадка впали уламки ракет, без загоряння;
  • Шевченківський район: вибуховою хвилею пошкоджено вікна в житловому будинку.

Ракетна атака на Київ 23 січня: наслідки обстрілу по районах

UPD 10:30

Кличко оновив дані про постраждалих. Вже відомо про 20 поранених, з них 13 госпіталізували. Серед постраждалих троє дітей та один підліток. Одну жінку реанімували, але її стан досі важкий. Постраждала перебуває у стані клінічної смерті.

UPD 11:50

Вже відомо про 22 потерпілих, госпіталізовано 13 осіб. У Київській міській військовій адміністрації додали, що інформація стосовно постраждалих буде оновлюватись.

У КМВА зазначили, що в бік Києва летіло понад 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з району Каспійського моря. Також війська рф застосували балістику.

Новина оновлюється