Ракетні влучання по Україні: ситуація в містах

Вранці 10 жовтня росіяни випустили ракети по різних містах України. Про вибухи повідомляють у низці областей. 

Очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що унаслідок ракетної атаки на область є загиблі та поранені. 

У Львівській області зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури. У Львові перебої з мобільним зв'язком. Запустили резервні електрогенератори, щоб відновити водопостачання. Частина міста без електроенергії. Не працює третина світлофорів. Після завершення тривоги на складних перехрестях працюватимуть регулювальники.

В Хмельницькій області є інформація про удари по об'єктах інфраструктури. 

На Івано-Франківщині у Калуші обстрілами було пошкоджену мережу водопостачання. Наразі її вже вдалося відновити, проте можливі перебої. Мер міста Андрій Найда рекомендує жителям запастися водою. 

У Тернопільській області вибухами пошкоджену електричні станції. У деяких районах світло відсутнє повністю. 

У Кременчуцькому районі Полтавської області було чути вибухи. По всій території перебої зі світлом та водою.

На Житомирщині ворог завдав удару по енергетичній інфраструктурі. Частину споживачів вже переведено на резервні джерела живлення. 

У Сумські області у Конотопі зафіксовано вибух. 

Попередньо три прильоти до Харкова. Удар стався на об'єкті енергетичної інфраструктури. Все місто знеструмлене, в деяких районах відсутнє водопостачання — повідомив мер Ігор Терехов. 

В Одеській області протиповітряна оборона збила три ракети та п’ять дронів-камікадзе. Небезпека з повітря все ще зберігається, триває бойова робота.

Також про ракетні влучання повідомили у Миколаївській та Кіровоградській областях — деталей місцева влада поки що не повідомляє. 

На місцях обстрілів працюють служби, зокрема до гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт залучено 120 одиниць техніки ДСНС. Внаслідок терористичної атаки відомо про дев'ять загиблих та 36 травмованих українців.

Новина доповнюється.