Ракетні удари по Україні 11 вересня
Ілюстративне фото: borgexpert.com

Увечері в неділю, 11 вересня, російські окупанти завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі чотирьох областей — Сумщини, Полтавщини, Харківщини та Дніпропетровщини. У результаті виникли проблеми з електроенергією та водопостачанням.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти нанесли удари по критичній інфраструктурі Харкова та Харківської області.

"У деяких населених пунктах немає електро- та водопостачання. На місцях влучань виникли пожежі, рятувальники Обласного управління ДСНС локалізовують загорання. Усі профільні служби працюють на місцях та усувають пошкодження", — написав він.

Синєгубов попросив мешканців міста та області зберігати спокій.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що внаслідок удару впала напруга у електромережі по усій області.

"Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та ін. побутову техніку для уникнення її пошкодження! Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні", — написав він.

Живицький попередив, що також можливі атаки російських окупантів по об'єктам енергозабезпечення в Україні.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що у Кременчуцькому районі спрацювало ППО.

"Світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють", — написав він.

Очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що внаслідок удару по критичній інфраструктурі деякі міста та громади області залишилися без світла.

"Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі. Не можуть змиритися з поразками на полі бою. Та ми впораємося. Уже працюють усі служби. Відновимо все з максимально можливою швидкістю",  — написав він.

Російські окупанти залишають свої позиції на Харківському напрямку, — Генштаб