Ракетна атака на Київ: наслідки (оновлюється)

Вночі та зранку 2 січня ворог масовано обстріляв ракетами столицю. В місті пролунала серія гучних вибухів. Працювала протиповітряна оборона.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація в Telegram.

Зафіксовано влучання в житлові будинки, у місті проблеми зі світлом, водою та інтернетом. 

Станом на 8:25 ранку відомо, що було зафіксовано падіння уламків у декількох районів міста, зокрема:

  • У Подільському районі пожежі в декількох місцях. 
  • У Святошинському влучання в будівлю соціальної інфраструктури. 
  • У Печерському - влучання в дах багатоповерхівки. І виклик іще за однією адресою. 
  • В Оболонському - палає складське приміщення. 
  • У Деснянському загоряння в будівлі супермаркету. 

Скрізь працюють екстренні служби. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. 

Також є влучання в житлові будинки. У Солом'янському районі дев'ятиповерхівка охоплена вогнем. Мер Києві повідомив про постраждалих в будинку станом на 8:50. 12 із них госпіталізували, одному надали допомогу на місці.  

Тим часом у Подільському районі попередньо ворог також влучив на територію об'єкта цивільної інфраструктури. Всі служби прямують на місце. У цьому ж районі пошкоджено газову трубу.

Через атаку тимчасово відсутнє світло в частині будинків у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському та Оболонському районах. Також є проблеми з водопостачанням, з мобільним та домашнім інтернетом. 

upd 09:12. Вже 16 постраждалих у багатоповерховому будинку в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. 15 із них медики госпіталізували. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

upd 09:32. У будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. 117 мешканців вивели з будинку. Загалом постраждали 20 людей. 19 із них медики госпіталізували. У будівлі загоряння та сильне задимлення. Всі служби працюють на місці. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. 

upd 10:00. Одна постраждала жінка похилого віку з будинку в Солом'янському районі померла в кареті "швидкої", повідомив столичний голова. 27 постраждалих госпіталізовані.

upd 11:15. У Солом'янському районі постраждали 33 людини, з яких 32 госпіталізували у медзаклади. Біля будинку організували тимчасовий пункт обігріву, людям надають необхідну допомогу представники  ДСНС та "Червоного хреста", наголосив мер столиці.

upd 11:55. Станом на зараз відомо про 43 постраждалих у будинку на Солом'янці. Медики госпіталізували 37 людей, а шістьом надали допомогу на місці.

upd 12:50. До 49 збільшилася кількість постраждалих у будинку в Соломʼянському районі. І вже двоє загиблих. Госпіталізували 43 людини. Всі екстрені служби працюють на місці. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Загалом у небі над Києвом та областю сили ППО знищили 61 ракету, серед них 10 "кинджалів", та 13 "шахедів".

Рятувальники четверту добу проводять пошуково-рятувальну операцію у Києві