Ракетна атака на Київ 16 червня: подробиці

Сьогодні, 16 червня, росія атакувала Київ ракетами. На підступах до Києва та в самій столиці працює ППО.

За даними Повітряних сил ЗСУ, ворог випустив ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря, також є загроза застосування балістики.

Станом на 11:40 мер міста Віталій Кличко повідомив про вибух у Подільському районі.

Ракети на Київ продовжують летіти, — пише міський голова. Інформацію підтверджують у Повітряних силах. Військові попереджають Київ та область про загрозу застосування балістики.

Станом на 12:18 у Києві оголосили відбій повітряної тривоги.

За попередніми даними під час сьогоднішньої атаки силами української ППО знищено:

  • 6 аеробалістичних ракет "Кинджал";
  • 6 крилатих ракет "Калібр";
  • 2 розвідувальних БпЛА.

12:53 Кличко уточнив, що в Подільському районі було чутно гучні вибухи від роботи ППО поруч із Києвом.

Інформації щодо жертв чи руйнувань у столиці наразі немає, проте є в області. Зазначається, що в одному із районів Київщини пошкоджено приватні будинки, внаслідок чого почалася пожежа. Є постраждалі. На місці працює поліція, медики і ДСНС. 

Водночас начальник КМВА повідомляє про високу ймовірність повторної атаки на Київ та область.

14:16 Внаслідок ракетної атаки на Київщині постраждали двоє дітей та бабуся, яку відкинуло ударною хвилею. В області пошкоджено понад  30 будинків.
 

UPD 15:06. Кількість постраждалих унаслідок падіння уламків російської ракети на Київщині зросла до шести людей, серед них одна дитина.

Наразі відомо про руйнування трьох приватних будинків. Ще 13 будинків потребують капітального ремонту, 15 будинків та дві господарчі будівлі мають незначні пошкодження. 

Нагадаємо, що незадовго до ракетної атаки, в Київ із "мирним планом" прибув президент Південно-Африканської Республіки разом із президентами Замбії, Сенегалу, Коморських Островів, прем'єр-міністром Єгипту та МЗС Уганди. Завтра делегація має вирушити до санкт-петербурга на зустріч із путіним.

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що російський ракетний удар під час перебування африканських лідерів у столиці України — це меседж Африці про те, що "росія прагне лише війни, а не миру".