Рада ввела кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами
Фото: поводження з тваринами (gs-img.112)

Верховна Рада прийняла закон №5119-1 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин).

Таке рішення у четвер, 22 червня, підтримали 257 нардепів.

Так, законом вносяться зміни до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення доповнили статтею "жорстоке поводження з тваринами".

Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається наступним чином: "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі. Також мова йде про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, в тому числі порушення правил утримання тварин.

Крім того, насильницькі дії по відношенню до тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя чи здоров'я.

Нагадаємо, кияни просять допомоги для новонароджених цуценят.