Противник намагається закріпитися на досягнутих рубежах, зазнає втрат – Генштаб ЗСУ

Наприкінці 18-ї доби героїчного протистояння російському воєнному вторгненню Генштаб ЗСУ надав оперативну інформацію щодо операцій окупаційних військ.

Так, Генштаб повідомляє, що ворог намагається закріпитися на захоплених позиціях та зберегти темпи наступу на визначених напрямках. Для нарощування угруповань у Поліському, Таврійському та Південнобузькому операційних районах противником здійснюється формування та переміщення стратегічних резервів до наших кордонів.

"Фіксуються випадки масової відмови російських військовослужбовців від “відряджень в Україну” для участі в бойових діях, незважаючи на обіцянки щодо надання статусу “ветерана війни”, додаткових добових виплат та підвищеного посадового окладу, - передали в Генштабі.

Нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, російські окупанти продовжують знищення стаціонарних об’єктів військової та цивільної інфраструктури на території України. Так, 13 березня було завдано ракетних ударів по об’єктах в населених пунктах Умань, Івано-Франківськ, Старичі із застосуванням літаків стратегічної авіації. Крім того, продовжуються пуски ОТКР “Іскандер” з території Білорусі.

Російські військовослужбовці масово відмовляються брати участь в бойових діях.

Дії противника 

  • На Волинському напрямку противник проводив демонстраційні дії підрозділами зі складу ЗС РБ вздовж кордону України.
  • На Сіверському напрямку противник зосередився на перегрупуванні, поповненні запасів, підготовці до відновлення наступу у напрямку Броварів.
  • На Слобожанському напрямку противник намагається закріпитися на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ та здійснює спроби відновити наступальні дії на міста Харків і Суми. 
  • На Ізюмському напрямку внаслідок активних наступальних дій Українських захисників противник зазнав втрат в районі населених пунктів Топольське, Шпаківка, Донецьке та відступив. 
  • На Донецькому та Таврійському напрямках ворожі підрозділи намагаються вести штурмові дії, зосереджуючи основні зусилля на просуванні в напрямку Сєвєродонецька. Безуспішними залишаються спроби захопити Маріуполь.

Нагадаємо, внаслідок бомбардування школи в селі Зелений Гай, що на Миколаївщині, померло четверо людей, ще троє постраждало.

Спротив російській окупації, день 18