Пробіг під каштанами
Фото: probig.in.ua

Традиційний "Пробіг під каштанами", який проводиться до Дня Києва, в цьому році відбудеться 29 травня. Про це повідомляють організатори.

Через війну цьогорічний 29-й "Пробіг під каштанами" матиме кілька особливостей. Так, учасники забігу зможуть вийти на старт із будь-якого безпечного куточка України та світу протягом дня 29 травня, щоб подолати символічні п'ять кілометрів. При цьому можна обирати, пройти, пробігтися чи прогулятися цією дистанцією. Організатори закликають учасників виходити на прогулянку чи пробіжку і знаходити на своєму маршруті листок чи цвіт каштана, або ж намалювати їх.

"Каштан – це символ Пробігу. Це незмінний образ, який супроводжує Пробіг крізь всі роки. Тому хочеться, щоб і цього року учасники виходили на прогулянку чи пробіжку і шукали листочок чи цвіт каштану. Робили із ним світлини і поширювали у соціальних мережах як ще один символ незламності українців. Символ непереможного добра та об’єднання української нації”, — каже керівниця "Пробігу під каштанами" Галина Філімонова.

Мета заходу — зібрати кошти для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, а також об’єднати українців для взаємопідтримки. Організатори закликають учасників виходити на прогулянку чи пробіжку і знаходити на своєму маршруті листок чи цвіт каштана (або ж намалювати його).

Щоб долучитися до "Пробігу під каштанами", потрібно зареєструватися на сайті події та зробити благодійний внесок у розмірі 250 грн. Кількість реєстрацій необмежена. Останній день, коли це можна зробити, — 29 травня. Зареєстровані учасники можуть роздрукувати номерок, вписати до нього своє ім’я, місто, країну або номер реєстрації.

Pink Floyd запустили мерч на підтримку України