ПриватБанк
Фото: today.ua

У "ПриватБанку" попередили клієнтів про шахраїв, які намагаються обманом виманити гроші в українців, пропонуючи їм "допомогу" від країн Євросоюзу.

"Хотіли отримати допомогу, а позбулися останніх грошей на картці. На жаль, це не поодинокий випадок, адже навіть у цей час шахраї намагаються обдурити довірливих клієнтів банку", - кажуть там.

Злочинці створюють Telegram-канали із підміною номера, які маскуються під банківські або під канали міжнародних організацій, що виплачують допомогу. Далі шахраї просять у клієнтів банку надати їм пін-код від своєї картки, CVV код,  інші банківські дані та погрожують заблокувати рахунки. В "ПриватБанку" закликали не піддаватися їхнім махінаціям та бути обережними.

Як убезпечити себе

Щоб не стати жертвою шахраїв, потрібно дотримуватися базових правил безпеки. По перше, не переходити за сумнівними посиланнями. Безпечні сайти містять значок замка біля адреси в адресному рядку браузера, а у шахрайських — його не буде. Крім того, такі сайти будуть мімікрувати під справжні сайти банків та організацій. В "ПриватБанку" нагадали адресу свого офіційного сайту (https://privatbank.ua) та сайту "Приват24" (https://next.privat24.ua).

Ще один запобіжний захід — нікому не повідомляти термін дії свої банківської картки, її CVV-код, паролі та PIN-коди. Також в банку закликали довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

Щодо виплат від міжнародних організацій, які здійснюються через "ПриватБанк", то всі вони зібрані на сайті банку за посиланням.

В НБУ пояснили, як зміна офіційного курсу долара вплине на ціни