Притула та Стерненко закупили дрони-камікадз
Фото надане "Благодійним Фондом Сергія Притули"

"Благодійний Фонд Сергія Притули" та активіст Сергій Стерненко закупили майже півтори сотні дронів-камікадзе трьох типів за результатами так званого збору "на помсту", який вони проводили у жовтні 2022 року.

Загалом на зібрані українцями гроші волонтери закупили 142 безпілотників загальною вартістю 351 434 900 грн. Це — дрони трьох типів з різною діяльністю польоту і корисним навантаженням:

  • 50 штук з дальністю польоту 30 км та корисним навантаженням 3 кг;
  • 42 штуки з дальністю польоту  200 км та корисним навантаженням 8 кг; 
  • 50 штук з дальністю  польоту 800 км та корисним навантаженням 30 кг.

Дрони першого типу — це 50 одиниць RAM II UAV від українського виробника та три наземні станції до них. Подробиць щодо інших категорій дронів Фонд Притули та Сергій Стерненко не розголошують з міркувань безпеки. Частину закуплених безпілотників вже використовують підрозділи Сил оборони України.

Сергій Притула та Сергій Стерненко

"Як ми й обіцяли, бавовни буде багато. І буде вона на різних дистанціях. Розслаблятися окупантам не доведеться ні неподалік від лінії фронту, ні в глибокому тилу, ні, взагалі, там де бавовною і не пахло… раніше", — розповів засновник Фонду Сергій Притула.
 
"Ті дрони, які можемо показати, будуть літати до 30 км і нищити російську техніку й засоби протиповітряної оборони. Але це далеко не все. Спокойной ночі, Москва!" — додав Сергій Стерненко.

Зазначимо, що гроші, які залишились від закупівлі дронів, а це 565 100 грн, використали для контрактування чергового комплексу БПЛА "Валькірія".

Сергій Притула та Сергій СтерненкоНагадаємо, Сергій Притула та Сергій Стерненко оголосили збір "на помсту" 10 жовтня минулого року — у той день, коли росія здійснила перший масований ракетний обстріл України. В результаті українці всього за добу зібрали 352 млн гривень (9,6 млн доларів), зробивши загалом майже 1 млн транзакцій протягом.

Збір на помсту завершено: українці задонатили у фонд Притули 352 млн грн