Приміщення університету імені Карпенка-Карого повернули у власність держави

Апеляційний суд підтвердив повернення у державну власність приміщення Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.  

Північний апеляційний господарський суд 7 листопада залишив в силі рішення Господарського суду Києва, яким задоволений позов прокуратури про визнання недійсним договору оренди частини приміщення університету ім. Карпенка-Карого, що перебуває у власності держави в особі Мінкульту.

Прокурори встановили, що Регіональне відділення Фонду держмайна України по місту Києву передало в оренду приміщення навчального закладу площею 145,8 кв. м вартістю 3,3 млн грн приватному підприємцю для здійснення господарської діяльності. Це є порушенням вимог Закону України "Про освіту", оскільки у таких закладах приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом.

Столична прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди та повернення майна навчальному закладу. Зрештою договір оренди визнали недійсним, а майно повернули у користування навчального закладу.

Нагадаємо, державі повернули незаконно передані у приватну власність землі Біличанського лісу, що оцінюються десятками мільйонів гривень.

Громаді Києва повернули землі ландшафтного заказника "Совська балка"