Президент Південної Кореї приїхав до Києва. відвідав Бучу та Ірпінь: фото

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль приїхав до Києва. Разом зі своєю дружиною, Кім Кеон Хі, відвідали Бучу та Ірпінь, повідомили в Офісі Генпрокурора.

Генпрокурор Андрій Костін показав президенту Південної Кореї місце масових вбивств та злочинів у Бучі, які скоїли росіяни на початку повномасштабного вторгнення, в березні 2022 році.

Президент Південної Кореї відвідав Бучу та Ірпінь: фото"Андрій Костін подякував президенту Юн Сок Йолю за його тверду позицію та наголосив, що світова спільнота не має права миритися з масштабними нападами на цивільне населення", — йдеться у дописі. Він наголосив, що тільки в Бучі за 33 дні окупації російські солдати встигли вчинили усі види воєнних злочинів: катування, розстріли цивільних та евакуаційних колон, сексуальне насильство.

Президент Південної Кореї відвідав Бучу та Ірпінь: фотоНа думку Костіна, росія має понести відповідальність за злочини, які вона скоїла в Україні, на спеціальному трибуналі.

Зазначається, що Юн Сок Йоль має зустрітися з Володимиром Зеленським. Раніше президент Південної Кореї був на саміті НАТО у Литві, а потім відвідав Польщу, звідки приїхав в Україну.

Нещодавно ми писали, що до столиці приїздила відома шведська екоактивістка Ґрета Тунберг.

До Києва приїхала зірка "Вікінгів" Кетрін Винник