Над Львівською, Тернопільською та Хмельницькою областями ППО збила російські ракети
Фото ілюстративне

Вдень 14 червня, українські сили протиповітряної оборони збили ворожі ракети над Львівщиною, Тернопільщиною та Хмельниччиною. Про це повідомили очільники Львівської ОВА Максим Козицький, голова Тернопільської ОВА Володимир Труш та керівник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій

Зокрема, на Львівщині, українська ППО збила російську ракету над містом Золочевом. Уламки ракети впали на цегульню, внаслідок чого постраждали чотири людини. Серед них — одна дитина. Стан постраждалих оцінюють як легкий та середньої важкості. 

"Запускали ракету з південно-східного напрямку", — повідомив Максим Козицький. 

Він також опублікував фото наслідків падіння ракети на завод. На знімках видно зруйновані дахи підприємства. 

Наслідки влучання уламків збитої на Львівщині ракети у цегельний завод в Золочеву Наслідки влучання уламків збитої на Львівщині ракети у цегельний завод в Золочеву

Водночас, голова Тернопільської ОВА Володимир Труш повідомляє, що сили протиповітряної оборони в області збили одразу кілька ворожих ракет. Наразі на місця вибухів виїхали спеціалісти.

"Попередньо, жертв та руйнувань немає. Інформація уточнюється. Закликаю негайно йти в укриття під час повітряних тривог", — зазначив очільник області. 

Що стосується збиття російської ракети у небі над Хмельниччиною, то очільник Хмельницької військової адміністрації Сергій Гамалій зазначив, що уламки ракети впали у полі, тому пошкоджень споруд немає. Станом на 13:52 спеціалісти здійснювали пошук місця падіння та уламків збитої ракети. За попередньою інформацією, жертв та руйнувань немає. 

Спротив російській окупації, день 111