Пожежники Київщини моніторять ситуацію з випалюванням сухої трави за допомогою коптера

ДСНС Київської області моніторить ситуацію з випалюванням сухої трави за допомогою квадрокоптерів. 

Про це повідомили в ДСНС. 

"Сьогодні у Боярській територіальній громаді було проведено рейд-моніторинг по екосистемам із залученням квадрокоптера, аби відстежити поточну ситуацію з паліями у Фастівському районі. З висоти добре видно дим, навіть із поблизу розташованих населених пунктів", — йдеться у повідомленні.

За останню добу рятувальники Київщини 35 разів залучались на гасіння сухостою і два — на гасіння сміття на загальній площі майже 15 га:

  • у Броварському районі: село Селище Баришівської сільської громади, місто Бориспіль
  • в Обухівському районі: місто Ржищів
  • у Вишгородському районі: село Дитятки, Романівка, Радинка, Прибірськ та смт Красятичі
  • у Білоцерківському районі: смт Володарка, с. Городище — Косівське Володарської громади.

Крім цього, у вихідні інспектори комунального підприємства "Муніципальна варта" виявили у Гостомелі на Київщині масштабне загоряння трав'яного настилу. Про це повідомила у Telegram пресслужба Гостомельської селищної військової адміністрації.

За попередніми даними вогонь поширився від багаття, площа загоряння була близько 0,5 га. ДСНС приїхали на місце загоряння та ліквідували пожежу.

"Зауважимо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Просимо дотримуватися цієї заборони та звертати увагу на належну утилізацію сухостою", — йдеться у повідомленні.

У ДСНС зауважили, що випал — це далеко не єдиний метод боротьби із сухостоєм. Громадяни можуть обирати безпечніші альтернативи. Але підпал потребує найменших фінансових витрат, тому багато громадян досі їх практикують, незважаючи на ризики.

В одному з районів Києва влаштували масштабне прибирання в лісі