Пожежа в екопарку "Осокорки": яка відповідальність передбачена за ймовірний підпал
Фото - ДСНС

Сьогодні, 6 березня, поліція відкрила кримінальне провадження через масштабну пожежу, яка сталася 5 березня на території ландшафтного заказника "Осокорківські луки".

Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Розглядаються всі версії пожежі на території екопарку, в тому числі і вірогідний підпал. Тому, хто ймовірно підпалив екопарк, загрожує штраф у 8,5 млн гривень або позбавлення волі на 3 роки.  

Ця територія має природоохоронний статус — знищення флори та фауни там суворо заборонено.

На території екопарку встановлено чергування пожежних підрозділів ДСНС та розрахунку БПЛА для моніторингу можливих повторних займань.

Крім того, розпочалось досудове розслідування. Про це повідомила Київська міська прокуратура. 

"Досудове розслідування проводиться слідчими Дарницького УП ГУНП у місті Києві за фактом пошкодження шляхом підпалу території об’єктів природно — заповідного фонду "Осокорські луки" та "Озеро Тягле" (ч. 2 ст. 252 КК України)", — розповіли у прокуратурі. 

Нагадаємо, ввечері 5 березня почав горіти екопарк "Осокорки" у Дарницькому районі Києва.

Поблизу озера Тягле сталось загоряння травʼяного настилу та очерету декількома осередками, через що виникла масштабна пожежа приблизною площею 3 Га. Гасіння пожежі ускладнювалось підтопленням під’їзних шляхів.

Як зазначили на сторінці екопарку “Осокорки”, кілька днів тому невідомі писали спільноті в чат про підпал і потім видалили повідомлення. 

У Києві відновили будівництво ЖК H2O біля Екопарку Осокорки: що відомо