Авто з Європи

В Україні з 1 липня знову будуть діяти скасовані на початку війни мита, акцизи і 20% ПДВ на імпортні товари. Це торкнеться також ввезення автомобілів громадянами з-закордону. 

Президент Володимир Зеленський підписав ухвалений 21 червня законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари. Про це повідомив керівник податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. 

Данило Гетманцев

Важливо, що одразу за цим рішенням відбудеться пом’якшення валютного регулювання, в тому числі скасування обмежень щодо розрахунків за товари некритичного імпорту.

Закон набирає силу з 1 липня та відновлює оподаткування, яке було скасовано в березні:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи;
  • для підприємств, які не сплачують ввізне мито;
  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами.

Проте будуть звільнені від сплати збору до Пенсійного фонду легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним або декількома).

"Нагадаю, що закон звільняє від будь-яких податків електрокари", — говориться у повідомленні Данила Гетманцева.

Підписання законопроекту пояснюють необхідністю поповнення державного бюджету та подальше відновлення виробництва в Україні, що дозволить обмежити темпи зростання імпорту.

Зазначимо, що в останній день червня на польсько-українських пунктах пропуску утворилися кілометрові черги на вʼїзд в Україну. Це останній день, коли українці зможуть розмитнити авто привезене із закордону безпроцентно. 

Рада скасувала пільгове розмитнення авто повернула податки на імпорт