Потяги "Інтерсіті+" обладнають терміналами Starlink: коли

До кінця цього року в 16 поїздах "Інтерсіті+" запрацюють термінали Starlink.

Про це виданню Ain.ua повідомили представники "Укрзалізниці" та Міністерства цифрової трансформації.

Наразі відбувається тестування можливостей Starlink. Для цього терміналами обладнали один із потягів "Інтерсіті+", який не має сталого маршруту і їздить по всій Україні. Це дає можливість перевірити роботу системи на різних ділянках курсування залізничного транспорту.

Крім того, Starlink обладнали в поїздах, які здійснюють дипломатичні рейси. Загальна кількість терміналів, задіяних до тестування — 40.

Коли саме пасажири "Інтерсіті+" інтернетом Starlink під час подорожей Україною наразі невідомо. Водночас команди залізничників та Мінцифри розповіли про проміжні результати тестування проєкту.

Так, найкраще система працює шляхом комбінованої моделі старлінк та мереж LTE. Це забезпечує доступ до мережі на 97% протягом всього шляху.

Також результати показали, що на один поїзд варто встановити 4 термінали, 10 сім-карт та по 2 точки доступу у кожному вагоні. Таким чином можна буде тримати швидкість інтернету на рівні 500 мб/сек, з яких доля трафіку Starlink 60%, LTE — 40%.

Нагадаємо, що про необхідність точок Wi-Fi у потягах "Укрзалізниці" говорять майже всі пасажири. Зокрема, про це свідчать результати опитування компанії, де 99% проголосували за доступ до мережі в "Інтерсіті+".