гроза
Фото: unsplash.com

На суботу, 7 серпня, в столиці оголосили штормове попередження через грозу з дощем. Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Там попереджають, що гроза відповідатиме першому жовтому рівню небезпечності. Попередження діє до вечора години неділі, проте сама гроза очікується вдень. Температура повітря протягом дня буде триматися в районі +28 +30 градусів.

Також штормове попередження оголосили по Київській області. Окрім грози, там також може бути град та шквальний вітер швидкістю до 15-24 м/с.

Під час негоди киянам рекомендують зачинити всі вікна та не підходити до них. Також краще не братися за металеві вхідні двері. В разі сильного вітру слід триматися якомога далі від рекламних щитів та дерев та не паркувати поруч із ними авто.

Також столична влада попереджає про можливі підтоплення дорожньої мережі — там чергуватиме спецтехніка "Київавтодору". У разі виявлення підтоплень на проїжджій частині чи тротуарах киян просять звертатися до диспетчерської підприємства за телефоном: (044) 284-74-19. А при падінні дерев чи гілок та травмуванні людей — одразу ж інформувати екстрені служби за телефонами: 101, 103 та (044) 430-37-13 (КАРС).

У Київському зоопарку у родині альпак народився малюк: фото