Попри обіцянку КМДА не скасувала тендер на закупівлю 17 авто для чиновників

Попри доручення мера Віталія Кличка скасувати тендер на закупівлю 17 авто за 20 мільйонів гривень для чиновників КМДА, тендер досі дійсний та перебуває на стадії "Намір укласти договір".

Нагадаємо, 7 червня міський голова доручив скасувати покупку 17 легкових автомобілів Toyota Camry. Він також доручив повернути кошти, які Київрада виділила КП "АТП КМДА" для закупівлі цих авто. Рішення про перенаправлення цих коштів на нагальніші потреби Київрада мала прийняти 8 червня.

Як зазначила депутатка Київради Ксенія Семенова, 7 червня голова постійної комісії з питань бюджету Андрій Вітренко зі "Слуги народу" вніс правку про перенаправлення 20 мільйонів гривень на програму "Захисник Києва". Бюджетна комісія підтримала правку, але для того, щоб вона стала дійсна її мали підтримати на засіданні 8 червня. Однак на засіданні Київради депутатка Людмила Ковалевська з фракції ЄС внесла іншу правку, завдяки якій 18 мільйонів з резервного фонду, коштом яких Київ усуває наслідки ракетних обстрілів, направили у гараж КМДА – "на запчастини".

Депутатка "Голосу" Зоя Ярош Facebook пояснила, куди саме врешті підуть ці гроші. 

"Кошти, які Київрада спрямувала комунальному підприємству "АТП КМДА", підуть на ремонт території підприємства на вулиці Залізничній, що дасть змогу збільшити потужності з обслуговування та ремонту автомобілів. Також частина коштів буде спрямована на власне ремонт автівок 2004-2007 років випуску, які наразі перебувають на балансі підприємства, а також на забезпечення підприємства пальним", —  зазначила депутатка.

Раніше ми писали, що на ремонт укриттів у місті Київрада виділили ще 750 млн грн.

Київрада підтримала петицію про відновлення згорілої дачі в Пущі-Водиці