Понад 80 мостів та шляхопроводів Києва необхідно ремонтувати

Наразі 85 мостів та шляхопроводів у Києві експлуатуються в обмеженому режимі та потребують капітального ремонту або реконструкції.

Про це йдеться у відповіді Департаменту транспортної інфраструктури КМДА на запит "Вечірнього Києва".

КП "Київавтошляхміст" виконує роботи на шляхопроводі по вулиці Камишинській через залізничні колії станції "Заводська". За інформацією Департаменту транспорту, на цій споруді фахівці зафіксували стрімку деградацію несучих конструкцій. Нині там проводять протиаварійні заходи, щоби не допустити руйнувань кострукцій.

"Складність виконання протиаварійних заходів полягає в тому, що на час проведення робіт необхідно було повністю перекрити рух автотранспорту шляхопроводом. Для цього проклали тимчасову дорогу, організували дорожній рух, влаштували окрему зупинку пасажирського транспорту", —  розповів виконувач обов’язків директора Дептрансу Валентин Кульбако.

За його словами, для безпечного руху автотранспорту тимчасовою дорогою влаштували регульований залізничний переїзд. Завершити роботи на цьому об'єкті планують до кінця 2024 року. 

Що стосується ремонту тротуарної частини естакади біля ст. м. "Дніпро", то закінчити його обіцяють до кінця поточного року, уточнив Кульбако.

Він додав, що зараз у Києві продовжуються ремонтні роботи на шляхопроводі на перетині вул. Новокостянтинівської з вул. Олени Теліги та просп. Степана Бандери; шляхопроводі через залізничні колії на вул. Толстого; шляхопроводах Каховських № 1 та №2 біля станції "Лівобережна"; естакадному з’їзді з Дніпровського узвозу на Набережне шосе біля станції метро "Дніпро"; верховій та низовій частинах правобережної естакади Південного мостового переходу через Дніпро.

Нагадаємо, 31 жовтня дорожники відкрили рух транспорту під Дегтярівським мостом. 

Дорожники завершили монтаж балок на Дегтярівському шляхопроводі