Понад 17 га землі навколо паркінгу на Оболоні хочуть віддати під забудову
Візуалізація проєкту паркінгу на Оболоні

Столичні активісти повідомляють, що землі навколо паркінгу на Оболоні хочуть віддати під масштабну забудову.

Про це йдеться на сторінці організації "Оболонь" у Facebook.

Згідно з інформацією, отриманою активістами, місцеві депутати та чиновники нібито вже розпочали юридичне оформлення ділянки для "інвесторів‎", називаючи це в документах капітальним ремонтом зеленої зони.

Загалом капітальний ремонт зеленої зони (саме так документально оформленні роботи на острові), будівництво мостів та аквапаркінгу обійдеться платникам податків орієнтовно у 1 000 000 000 гривень (з третім мостом і "благоустроєм"). Це облаштування понад 1000 укриттів чи придбання 125 тролейбусів, чи облаштування 20 веломаршрутів, чи створення понад 10000 паркомісць шляхом організації та облаштування наявної вуличної паркувальної мережі Києва", — наголошують в організації.

Активісти переконують, що справжня мета проєкту "Облаштування зони масового відпочинку населення на водному об’єкті міста Києва "Верхня"…" — створення комерційної зони на кшталт Х-парку. Мова йде про ділянку площею в 17,67 гектарів рекреаційної зони Прирічної.

Інвестиційний конкурс проводиметься як зазвичай — конкурсна комісія визначить переможця, якого має затвердити КМДА. Водночас, кажуть активісти, у складі комісії  — очільник КП "Київське інвестиційне агентство" Богдан Чорній.

"За "дивним" збігом обставин, саме Чорній зараз виступає одним з головних лобістів аквапаркінгу на Прирічній. Всіляко намагається задобрити мешканців, щоб необхідна інфраструктура під майбутні комерційні об'єкти була побудована", — зазначають в організації.

Нагадаємо, раніше Київрада підтримала перейменування вулиці на честь колишнього мера Омельченка попри заклики киян не робити цього.