Поминальні дні: киян просять не ходити на кладовища
Фото: unsplash.com

Мешканців Києва просять не відвідувати кладовища у поминальні дні та у весь період дії воєнного стану, бо це може бути небезпечним. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Традиційно після Великодня в Україні проходять поминальні дні, українці вшановують пам’ять померлих родичів та близьких, відвідуючи кладовища. Нагадую, що на території України, і в Києві зокрема, продовжує діяти воєнний стан", — сказав Микола Поворозник.

Він нагадав, що на початку повномасштабної війни по Києву неодноразово завдавали ракетних ударів. Внаслідок обстрілів загинули мирні жителі, також були пошкоджені будинки, школи та дитсадки. Крім того, були зафіксовані факти обстрілів і міських кладовищ.

Тому міська влада закликала киян утриматись від відвідування кладовищ на період дії воєнного стану. Мешканцям міста радять перенести свій візит на кладовище до того моменту, поки ситуація не стане більш безпечною.

"Не створюйте скупчення людей в ці дні (поминальні — прим.) на територіях кладовищ, не наражайте на небезпеку себе і своїх близьких", — додав Поворозник.

Balbek Bureau розробило систему захисту пам'яток під час війни