Помер Вахтанг Кікабідзе

У Грузії у віці 84 років помер відомий кіноактор, музикант, сценарист, режисер та заслужений артист України Вахтанг Кікабідзе. Про це повідомляє грузинський телеканал "Мтаварі".

Про обставини смерті визначного артиста поки не повідомляється. 

Вахтанг Кікабідзе прославився своїми роботами у кіно за радянських часів. Зокрема, його знають за ролями у фільмах "Міміно", "Мелодії Верійського кварталу", "ТАРС уповноважений заявити..." тощо. Він був лауреатом Державної премії СРСР та мав багато інших нагород, як радянських, так і російських. 

Після вторгнення росії у Грузію у 2008 році Кікабідзе відмовився від заробітків у росії, їхніх нагород та повністю порвав зв'язки з цією країною. Натомість після початку російського вторгнення в Україну у 2014 році він активно підтримував нашу країну та приїжджав на гастролі.

Коли росія розпочала в Україні повномасштабну війну, Кікабідзе також приїхав до нашої країни, щоб висловити підтримку, а дії окупантів він назвав геноцидом.

"Ця мерзенна війна виходить з хворої голови. Геноцид (українського народу, — прим.) — це страшна річ, це такий злочин, який карається дуже серйозно", — казав він.

Про свою відмову від російських грошей та нагород відомий артист говорив наступне: "Я міг би цього не робити, але мені було б соромно дивитися на себе в дзеркало і спілкуватися зі своїми онуками".

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року у віці 81 року померла відома британська дизайнерка Вів'єн Вествуд, яку називали "королевою панку та екстриму".

Помер легендарний британський гітарист Джефф Бек