Biedronka
Фото: unsplash.com

Польська мережа супермаркетів Biedronka випустила 10 тисяч карток для безкоштовних покупок у своїх магазинах, які можуть отримати українські біженці. Про це повідомило Посольство України у Польщі.

Протягом трьох місяців на картки будуть щомісячно зараховувати по 300 злотих (приблизно 2070 грн за курсом НБУ). Тобто, усього біженці отримають 900 злотих (приблизно 6210 грн за курсом НБУ). Одна українська родина зможе отримати не більше трьох карток на загальну суму 2700 злотих (приблизно 18 622 грн за курсом НБУ). Ці гроші для допомоги українцям надходять від різноманітних благодійних організацій в рамках програми "Вітаємо і допомагаємо".

Картками можна розплачуватись за продукти, побутову хімію, косметику та інші товари в магазинах мережі Biedronka. Оплатити карткою не можна алкогольні напої, тютюнові вироби, текстиль, а також промислові товари та послуги.

Отримати картки можуть біженці з України, які в'їхали на територію Польщі після 24 лютого 2022 року. Допомога призначена для українців, які планують залишитись у Польщі на довгий термін та не мають достатніх коштів для проживання. Програма триватиме до березня 2023 року 

Видачею карток займаються благодійні організації, які співпрацюють з мережею Biedronka. Наявність карток можна перевірити зателефонувавши до фондів-партнерів програми. Контактні телефони фондів вказані за посиланням.

Гурт Florence + The Machine виступив у Варшаві з прапором України