Польща полегшила умови для українських водіїв
Фото: unsplash.com

Польща полегшила умови для українських водіїв та дозволила їм використовувати протерміновані водійські посвідчення. Про це повідомили у Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

Там розповіли, що Польща  внесла зміни до закону "Про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території цієї держави", розширивши можливості використання українських документів, що дозволяють участь у дорожньому русі. Так, видане в Україні посвідчення водія тепер вважається дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін його дії вже закінчився.

Крім того, усі громадяни нашої країни, які в’їхали на територію Польщі автомобілем з українськими номерами та мають українське свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, можуть вільно пересуватися територією цієї країни до 31 грудня 2023 року без виїзду в Україну.

Оновлені правила стосуються усіх громадян України, які легально перебувають на території Польщі, в тому числі й тих, які знаходились у цій країні до 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, українці, які досягли 14-річного віку та вимушено перебувають у Польщі, можуть оформити там ID-картку. Наразі ця послуга доступна у Варшаві, Кракові, Гданську та Вроцлаві.

Meest запустила пришвидшену доставку у Польщу за 5 діб