Поліція зупинятиме транспорт, що продовжує рух під час тривог
Патрульна поліція, фото ілюстративне

Якщо водії не зупинятимуться під час тривоги, це робитимуть правоохоронці. Це стосується не тільки комунального транспорту, а й приватних перевізників.

За словами директора департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука, відтепер патрульна поліція столиці зупинятиме водіїв, які ігнорують сигнали повітряної тривоги з вимогою випустити пасажирів, аби ті пройшли до укриттів. Таке рішення, кажуть у міськраді, прийняла Рада оборони Києва.

"Про це ми розмовляли з патрульною поліцією. Вони під час повітряної тривоги мають зупиняти в тому числі й приватних перевізників і вимагати від них надання захисту для населення", зазначив Ткачук на брифінгу.

Він наголосив, що у 80% випадків поруч із зупинкою є якщо не укриття, то принаймні підземний перехід, який можна використати для захисту. Також Ткачук розповів, що зараз Департамент транспорту готує проєкт зі встановленням QR-кодів на зупинках, які показуватимуть найближчі укриття.

Нагадаємо, напередодні міський голова Києва Віталій Кличко вкотре відхилив петиції про скасування зупинки громадського транспорту під час тривог.