Поліція затримала підлітків, які готували масову бійку в Києві та Ірпені

Правоохоронці попередили заплановані у Києві та Ірпені бійки підлітків.

Про це повідомляє поліція столиці й області

Зазначається, що 27 та 28 лютого в одному з месенджерів з’явилась інформація про масові бійки, що повинні були відбутися між неповнолітніми представниками субкультури "ПВК Редан", яка нещодавно поширилася в Україні, та їхніми опонентами. 

У Києві збори влаштували біля ТРЦ "Гулівер". Підлітків із балончиками, кастетами та іншими небезпечними предметами затримали та доставили до відділу поліції. 

Також подібна "акція" планувалася і в Ірпені в одному з закладів швидкого харчування. На місці виявили 4-х юнаків. З ними та батьками правоохоронці провели профілактичні бесіди.

Що таке "ПВК Редан"

Рух "ПВК Редан" прийшов в Україну з росії. Учасники відносять себе до "неформалів", а своїми ворогами вважають так званих "оффників" — навколофутбольних фанатів, кавказців та мігрантів. 

Назва субкультури запозичена із японського аніме, де є бандитське угруповання "Геней Рьодан". Його прибічники носять чорний одяг із зображенням павука і цифри 4.

"Штучне поширення цієї субкультури – це російська інформаційно-психологічна операція. Її метою є використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні", – вважають у поліції. 

У Києві на станції метро "Мінська" поліцейські вилучили у пасажира гранату