Поліція відкрила кримінальне провадження через руйнування 100-річної лісопильні на Подолі

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження та руйнування Лісопильні міщанина Сніжка, що є зразком традиційної забудови кінця 19 – початку 20 століть.

Про це повідомив замісник директорки Департаменту охорони культурної спадщини Дмитро Перов.

Він зазначив, що провадження відкрили за зверненням депутатки Київради Ксенії Семенової. 

"Повідомляю, що за фактом можливого незаконного проведення демонтажу зазначеної будівлі 10.10.2023 слідчим відділом Подільського УП ГУНП у м. Києві розпочато кримінальне провадження № 12023100070002104 за ознаками кримінально правопорушення, передбаченого ч.2.ст. 298 КК України", — йдеться в документі, надісланому прокуратурою.

За словами Перова, будинок зведено із жовтої київської цегли. У 2021 році він потрапив у додаток до рішення Київради: "Про організаційні заходи щодо збереження об’єктів XIX-XX століття (історичних будівель) на території міста Києва, яким може загрожувати знищення або пошкодження".

Нагадаємо, 28 вересня лісопильню міщанина Сніжка намагалися знести — екскаватор розбив значну частину приміщення. Активістам разом з Департаментом територіального контролю міста Києва вдалося зупинити роботи. 

Власнику 150-річної пам’ятки на Хрещатику направили припис із вимогою надати доступ до будівлі