Прорив труб біля метро Либідська та ТРЦ Ocean Plaza: поліція шукає винних

Нацполіція розпочала досудове розслідування щодо неодноразового прориву трубопроводу на вулиці Антоновича, навпроти ТРЦ Ocean Plaza.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Telegram.

Біля метро Либідська та ТРЦ Ocean Plaza через аварії на трубопроводі неодноразово затоплювало вулиці. Поліція розпочала розслідування.Понад 10 років біля метро "Либідська" відбуваються аварії, внаслідок чого затоплює вулиці та зупиняється громадський транспорт. У прокуратурі вважають, що це пов'язано з можливими розтратами бюджетних коштів під час капремонтів магістральних трубопроводів. 

Біля метро Либідська та ТРЦ Ocean Plaza через аварії на трубопроводі неодноразово затоплювало вулиці. Поліція розпочала розслідування.За даними слідства, з 2019 року комунальне підприємство "Київтеплоенерго" неодноразово ремонтувало та міняло труби на згаданій ділянці, проводило гідравлічні випробування. Ремонт відбувався за кошти Європейського банку за програмою модернізації теплових мереж Києва. Але це не вберегло трубоповід від регулярних проривів.

Біля метро Либідська та ТРЦ Ocean Plaza через аварії на трубопроводі неодноразово затоплювало вулиці. Поліція розпочала розслідування. Аварії на вулиці Антоновича відбувались у 2019, 2020, 2021 роках та одразу дві у травні 2024 року. Наразі поліція має перевірити посадовців "Київтеплоенерго" щодо розтрати грошей під час капітальних ремонтів, слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що під час останнього прориву труб біля Либідської велика кількість води паралізувала транспорту систему, тролейбуси курсували поза графіком.

На ремонт тунелю метро на Теремки витратять 445 млн грн: що відомо