Прогноз погоди Київ
Фото: unsplash.com

На різдвяні вихідні у Києві прогнозують погіршення погоди зі зниженням температури, мокрим снігом та ожеледицю. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

За прогнозами Укргідрометцентру, у п'ятницю, 6 січня, температура протягом доби коливатиметься між -2 та 0 градусів. Очікується дощ із переходом у мокрий сніг. У суботу та неділю, 7 та 8 січня, температура суттєво знизиться — до -10 -12 градусів вночі та -6 -4 вдень. На небі буде хмарно з проясненнями, а опадів на ці дні не прогнозують

У КМДА повідомили, що вже підготувалися до можливого снігопаду. На дороги вивели 124 одиниці спецтехніки, а комунальники із самого ранку проводять обробку вулиць протиожеледними реагентами. Також залучили 136 працівників для ручного прибирання снігу.

Киян закликають бути максимально уважними та обережними на вулицях. Пішоходам під час ожеледиці потрібно переходити дорогу лише у визначених місцях на зелений сигнал світлофора, а у темний час доби одягати світловідбивні елементи. А водії мають дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від різких маневрів на дорогах. Також в період снігопадів чи ожеледиці не варто залишати свої авто на узбіччях, щоб не заважати працювати спецтехніці.

Нагадаємо, 7 січня у Києво-Печерській Лаврі вперше відбудеться різдвяне богослужіння ПЦУ. Його проведе митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У Києві "Пункти незламності" забезпечують небулайзерами для інгаляцій