Stopify
Фото: Stopify

Латвійський благодійний стрімінговий сервіс Stopify, що запрацював у листопаді 2022 року, поділився результатами перших трьох місяців своєї роботи.

За цей час на платформу підписалися понад 5 500 людей із 45 країн світу. Разом вони зібрали понад 200 тисяч євро — першу допомогу вже доставили на передову.

Бійці 72-ї механізованої бригади зі сходу України отримали квадроцикли, тепловізори, моноклі нічного бачення, тактичні рукавички, окуляри та дрон. А бійці 49-го піхотного батальйону Карпатської Січі нещодавно отримали пікап, квадроцикл, дизельні генератори, безпілотники, тактичне спорядження тощо.

Stopify був заснований командою з трьох комунікаційних експертів з Латвії. Платформа пропонує щомісячну підписку на пожертви, які йдуть на допомогу ЗСУ.  Для підписників є три тарифні плани (6,99 євро/місяць, 14,99 євро/місяць та внесок на будь-яку суму від 15 євро). Тариф можна змінити або скасувати у будь-який момент.

Пожертви надходять до фонду, яким керує найбільша у Литві благодійна організація Ziedot.lv. Далі кошти йдуть на закупівлю обладнання та інших життєво необхідних речей для військових, інформацію про які надає Посольство України в Латвії. Для закупівлі зброї та боєприпасів ці пожертви не використовують.

За словами засновників Stopify, платформа діятиме до перемоги України або підписання мирної угоди на умовах України.

Нагадаємо, історик та амбасадор UNITED24 Тімоті Снайдер зібрав понад мільйон доларів на "Ловця шахедів" для України. Збір підтримали також Гілларі Клінтон та Ювал Ной Харарі.

Український бренд випустив благодійну колекцію чашок "із Криму"