Пластикове посвідчення водія стане не обов’язковим

З 14 грудня в Україні можна буде не отримувати пластикове посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Зазначається, що з наступного місяця документи будуть доступні у електронному вигляді. Пластик не зникне повністю, але стане необов'язковим. Таким чином, українці зможуть обрати, як отримати документи:

  • виключно онлайн з оформленням тільки електронного варіанту;
  • з оформленням традиційних пластикових бланків.

Другий варіант, наприклад, можна оформити у сервісному центрі МВС, як і було до цього.

"Посвідчення водія або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в Електронному кабінеті водія чи в застосунку Дія не просто стає рівнозначним до фізичних документів, а може повністю їх замінювати", — уточнив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Крім того, таке нововведення передбачає, що українці зможуть самостійно у кілька кліків оформляти обмін посвідчення водія, проводити реєстраційні дії з транспортними засобами у тих випадках, де не обов’язковий огляд фахівців. Також це допоможу зекономити, адже не доведеться сплачувати за бланкову продукцію.

Нагадаємо, раніше ми писали, що водійське посвідчення та техпаспорт можна перенести з Дії в mObywatel. Детальніше про це тут.