програмування

Українці, які захочуть збудувати кар'єру чи стартап у сфері ІТ, зможуть отримати грант від держави.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Український фонд стартапів буде викуповувати частку в новостворених компаній. Програма державної фінансової підтримки буде спрямована насамперед на підприємців, які мають ідеї технологічних стартапів та шукають фінансування на стадію створення тестової моделі. Пріоритет надаватиметься експортоорієнтованим компаніям. Підприємці зможуть направити грант лише на розвиток, найм співробітників, підготовку моделі та початкове фінансування. 

Також уряд має намір виділити фінансування для українців, які хочуть розпочати кар'єру у сфері ІТ. Грант можна буде витратити на навчання на ІТ-курсах.

Українці, які бажають отримати кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер або іншої технічної спеціальності, матимуть змогу отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на ІТ-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців, які зможуть після цього знайти роботу в цій сфері. <...> Це мотивація для людей залишатися і працювати в Україні. Працювати задля нашої перемоги зараз, а також для розбудови сильної України в майбутньому.
Українські університети увійшли до рейтингу найкращих у світі: список