Підтоплення тунелів Київського метро: правоохоронці показали нові фото

Правоохоронці проводять обшуки в офісних приміщеннях столичного метрополітену, Дептрансу КМДА та проєктної організації. Також триває ретельне дослідження обставин, які призвели до аварійної ситуації в тунелі між станціями метро "Деміївська" — "Либідська".

Про це повідомили представники Київської прокуратури у Facebook.

Підтоплення тунелів Київського метро: правоохоронці показали нові фотоЗазначається, що розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості, яка стала наслідком порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель на Оболонсько — Теремківській лінії метро.

Підтоплення тунелів Київського метро: правоохоронці показали нові фотоСудово-експертні спеціалісти провели огляд перегінного тунелю між станціями метро "Деміївська" — "Либідська". За результатами огляду ними були здійснені відповідні обміри тріщин у тунельних спорудах та склепінь.

Підтоплення тунелів Київського метро: правоохоронці показали нові фотоНаголошується, що для більш детального аналізу необхідно провести геодезичні лабораторні дослідження води та ґрунту, а також провести аналіз будівельної та виконавчої документації.

Наразі триває досудове розслідування.

Раніше ми писали, що в столичному метро запрацював “човниковий” рух поїздів між станціями метро "Теремки" — "Деміївська".

Від станції метро “Либідська” до “Деміївської” додадуть тимчасовий автобусний маршрут: схема руху