Підписання меморандуму щодо Сінного ринку було єдиною можливістю врегулювати ситуацію, – експерт

Врегулювати ситуацію довкола будівництва на місті колишнього Сінного ринку було доволі складно, але підписання меморандуму між міською владою та забудовником стало можливістю вирішення ситуації.

Про це заявив експерт з нерухомості Андрій Яремчук, повідомляють "Українські новини".

"Даний меморандум — це надзвичайно гарна новина. І я вважаю, що у юридичній площині той конфлікт врегулювати було б важко і навіть неможливо", — сказав Яремчук.

Експерт підтримує думку, що підписання меморандуму було єдиною можливістю для врегулювання ситуації.

"Мені позиція Кличка імпонує, хотілося б, щоб мер завжди поступав як в цьому випадку – був гарантом спокою в місті, ставав на бік громадян. Тоді було б набагато легше вирішувати будь-які спірні питання", — вважає експерт.

Мер Києва Віталій Кличко та ТОВ "Емпоріум Пропертіз", яке є замовником будівництва на території колишнього Сінного ринку столиці, підписали меморандум, який зобов'язує забудовника знизити висотність споруджуваного житлового комплексу до 19 поверхів.

16 листопада активісти політичної партії "Національний корпус" знесли паркан навколо будівництва, що унеможливлювало продовження робіт. Огорожу було відновлено. Сам забудовник неодноразово заявляв, що у них наявні всі дозвільні документи. Зокрема, замовник будівництва надав дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспеції м. Києва (ДАБІ) на виконання будівельних робіт від 24 грудня 2015 року, історико-містобудівне обґрунтування та експертний звіт щодо розгляду проектної документації головного інженера ТОВ "Укрбудекспертиза", який свідчить про те, що вся документація розроблена відповідно до вихідних даних.