укриття під стадіонами у Києві
Фото: unsplash.com

Під шкільними стадіонами у Києві планують збудувати підземні паркінги з функцією укриття. Це передбачено концепцією щодо будівництва об’єктів укриттів в умовах існуючої сформованої забудови столиці, яку прийняла Архітектурно-містобудівна рада при Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Концепція містить розміщення об’єктів подвійного використання з функцією укриття в радіусах доступності до об’єкту в умовах існуючої сформованої забудови. Території шкільних стадіонів було взято за основу.

"Як наголосили у Департаменті містобудування та архітектури, у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України, питання будівництва укриттів є нагальним для безпеки мешканців і є першочерговим питанням на всіх рівнях влади", - йдеться у повідомленні міської адміністрації.

Нагадаємо, що столична влада планує облаштувати в Києві зупинки-укриття через небезпеку ракетного обстрілу з боку російських окупантів. Бетонні укриття хочуть встановити в межах зупинок громадського транспорту, щоб городяни змогли в них сховатись після сигналу повітряної тривоги. 

Основні фейки про наявність укриття у новобудовах