Лавандовий парк Порадів
Фото: instagram.com/nadiyalexphotography

В останній день червня в селі Порадівка, що в 38 кілометрах на південь від Києва, розпочне роботу лавандовий парк "Порадів".

Парк займає площу 2,5 гектари, на яких ростуть 35 тисяч кущів вузьколистої лаванди. Під час піку цвітіння лаванди, протягом приблизно чотирьох тижнів, парк буде відкритий для відвідувачів. Протягом сезону, з 30 червня по 25 липня, парк працюватиме кожного дня від сходу до заходу сонця, тобто з 5:00 до 21:00.

На території парку "Порадів" є перголи для відпочинку в тіні, оглядовий майданчик, пішохідна екостежка, а також кафе з кавою та круасанами та сувенірний магазин, де можна придбати вироби з лаванди.

Вартість вхідного квитка для дорослих становить 350 грн, квитки можна придбати онлайн або на місці в касі. Квиток надає право відвідати парк один раз в будь-який день протягом часу його роботи. Також по понеділках можна відвідати парк за 180 грн, такі квитки продають лише на вході в парк. Час перебування в парку — необмежений, а для дітей нижче 145 см вхід — безкоштовний.

Адміністрація парку запевняє, що його відвідування є безпечним, адже село Порадівка не потрапляло під обстріли та не було окуповане, а місцева самооборона підтримувала порядок і безпеку. Одеська траса в бік парку також постійно залишалась під контролем України. 

У "Добропарку" відкривається сезон лавандових полів: дата