Під Києвом 8 лютого лунатимуть вибухи

У середу, 8 лютого, мешканці північної частини Києва та передмістя можуть чути звуки вибухів через роботу саперів. Про це попередили у Київській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що у Вишгородському районі Київщини ліквідовуватимуть вибухонебезпечні предмети. Тому у деяких районах області може бути гучно. Роботи є плановими, тож лякатися не треба.

"Зберігайте спокій! У випадку оголошення повітряної тривоги, прямуйте до укриття!", — звернулися до мешканців області у КОВА.

Оновлення 11:00. Пізніше у військовій адміністрації попередили, що гучно буде і в Бучанському районі. Там сьогодні також пройдуть роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, на території Київської області сапери від початку своєї роботи вже знешкодили понад 77 тисяч вибухонебезпечних предметів та очистили понад 21,5 тисячі га території. Проте розмінування Київщини все ще триває. Тож мешканців просять бути обережними, адже вибухівка та інші небезпечні предмети можуть досі знаходитись у покинутих будинках, на вулицях, на дитячих майданчиках, у лісах, на узбіччях доріг та в інших місцях.

ДСНС показала, як звільняли русло Десни від крижаного затору: відео