Проєкт модульного містечка для переселенців від Balbek Bureau
Джерело: balbek.com

Київська студія архітектури та дизайну Balbek Bureau шукає земельну ділянку під Києвом, аби побудувати пілотне модульне містечко для переселенців. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці студії. 

Йдеться про будівництво модульної секції, розрахованої на 15 сімей. Для реалізації проекту потрібна ділянка під Києвом розміром не менше 45*100 метрів.

Модульне містечко складатиметься із житлових блоків комунального та квартирного типу, а також із двору експериментальної роботи. Зокрема, у житловому блоці квартирного типу планують розмістити житлові квартирні блоки, технічний блок, житловий виставковий блок та дослідницький офіс RE:Ukraine.

Житловий модуль квартирного типу у проєкті модульного містечка від Balbek BureauНатомість, у житловому блоці комунального типу будуть виставкові модулі та житлові поверхи.

Житловий модуль комунального типу у проєкті модульного містечка від Balbek BureauУ дворі еспериментальної роботи планують розмістити збірно-розбірний модуль, технологічний модуль з оцинкованого металопрофілю та технологічний модуль із сендвіч-панелей. 

Двір експериментальної роботи у проєкті модульного містечка від Balbek BureauТаким чином Balbek Bureau хоче показати, який вигляд матимуть типові житлові секції, а також протестувати темпи зведення й цикли збирання-розбирання модулів. Окрім того, пілотний проєкт допоможе протестувати різні матеріали й технології та знайти варіант, оптимальний за терміном, трудовитратами й енергоефективністю.

"Завдяки пілотному проєкту ми зможемо отримати зворотний зв'язок від людей, для яких і задумували RE:Ukraine. Більшість кімнат безкоштовно здадуть сім'ям із різних регіонів України. Наша команда буде спостерігати за тим, як мешканці взаємодіють між собою та з простором, і опрацьовувати їхній фідбек", — додали в студії. 

Пілотний проєкт модульного містечка під Києвом від Balbek BureauРаніше ми показували, який буде інтер'єр модульного містечка для переселенців, розробленого студією Balbek Bureau. 

Спротив російській окупації, день 84