Під Києвом було не менше 10,5 тисяч "кадирівців" — Олексій Арестович
Фото: Fotoreserg / Depositphotos

Під час активих бойових дій на Київщині під столицею було не менше 10,5 тисяч "кадирівців". Зокрема, кадирівські підрозділи перебували у Бучі, розповів в інтерв'ю виданню Meduza радник голови Офісу президента Олексій Арестович. 

"Після того, як TikTok у Росії заборонили, кадирівський підрозділ в принципі не боєздатний. (...) По Плану вони повинні були захопити Київ. Але тільки я знаю, здається, три випадки, коли накривали кадирівські колони артилерією та авіацією, причому там 30-40 машин за раз. Вони і в наземні засади попадали, і наш спецназ їх дуже сильно "почикав". Настрій у них одразу впав — ще, по суті, не вступивши з нашими військами у бій, просто від авіації та артилерії", — розповів Арестович. 

За його словами, після провалу на Київському напрямку путін відправив "кадирівців" у Маріуполь — приближно у такій же кількості, як і під Києвом. Зокрема, туди особисто приїхав Рамзан Кадиров, аби надихнути своїх загарбників. 

"За цю героїчну вилазку він отримав звання генерал-лейтенанта. Потім вони почали знімати смішні відео, де нібито воюють. Де навіть не професійні військові, а звичайні журналісти бачать, що це постановочне відео", — розповів Арестович. 

Спротив російській окупації, день 60