"Під іншим небом": у Варшаві відкрилась виставка робіт українських митців
Фото:

У Варшаві, в Уяздовському замку, відкрилася виставка "Україна. Під іншим небом", на якій зібрали роботи українських митців на тему російської агресії та війни.

Це — наймасштабніша виставка сучасного українського мистецтва, що відбиває реакцію українських митців на війну та напад росії. До неї увійшли понад двісті робіт від тридцяти двох художників та художниць.

Серед іншого, на виставці представлена скульптура "Zастрелись", що зображує російського диктатора володимира путіна з пістолетом у роті. У травні цю скульптуру встановили на бульварі Тараса Шевченка, навпроти Бессарабського ринку. А тепер її можуть побачити мешканці Варшави.

Серед робіт є й твори Олексія Сая із серії Bombed. Він зобразив на сталевих листах реальні ландшафти України, що були понівечені війною. 

Також на виставці можна побачити роботи Пьотра Армяновського та Михайла Жаржайла, Олексія Фурмана, Андрія Єрмоленка, Марії Куликовської, Данила Мовчана, Юрія Сівіріна, Михайла Скопа, Олега Тістола, та інших.

Виставка "Україна. Під іншим небом" триватиме у Варшаві в Уяздовському замку за адресою U-jazdovski Jazdów 2, 00-467 Warszawa до 12 березня 2023 року.

Нагадаємо, на столичному Подолі відкрили виставку "Биківня в документах і пам’яті". Мета виставки — нагадати про злочини радянських репресивних органів та вшанувати пам’ять усіх жертв тоталітаризму, вбитих у Києві в 1937-1938 роках.

"MIRAS. Спадщина": у Києві відкрилася виставка про культуру кримських татар