Під час війни безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт
Фото ілюстративне: Fotoreserg / Depositphotos

Під час дії воєнного стану в Україні офіційно зареєстрованих безробітних зможуть залучати до громадських робіт за мінімальну заробітну плату. Про це під час засідання Кабміну 21 червня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

За його словами, офіційно зареєстрованих безробітних, які не знайдуть роботу протягом 30 днів, залучатимуть до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Конкретні потреби у кожному регіоні визначатиме місцева влада. 

Робота буде оплачуваною — за неї платитимуть мінімальну заробітну плату. Наразі вона складає 6500 гривень, утім з 1 жовтня 2022 року має зрости до 6700 гривень. 

"В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується й організації роботи в тилу. (...)Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави й відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту", — зазначив Шмигаль. 

Водночас, якщо людина упродовж місяця перебуває за кордоном, вона також втрачає статус і виплати по безробіттю.

Раніше ми повідомляли, що в Україні запустили проєкт підтримки бізнесу "єРобота"

Спротив російській окупації, день 118