Петиція про звільнення директора Дептрансу набрала необхідну кількість голосів

Петиція з закликом звільнити директора Департаменту транспортної інфраструктури Руслана Кандибора набрала необхідні шість тисяч голосів за 29 днів.

Тепер її мають розглянути Київрада та безпосередньо міський голова Віталій Кличко.

У тексті звернення йдеться про те, що дії очільника Дептрансу шкодять столиці й її жителям, а також зводять нанівець минулі досягнення. Зокрема йдеться про розвиток безбар’єрного середовища, громадського транспорту й велоінфраструктури Києва.

Своєю чергою громадська ініціатива "Пасажири Києва" склала власний перелік "здобутків" Кандибора за два роки керівництва транспортною інфраструктурою столиці, зокрема:

  • ліквідація велосектору та не виконання затвердженої Київрадою велоконцепції з, будівництва веломаршрутів та велодоріжок. Останні, кажуть в організації, робляться виключно в рамках ремонту вулиць, проте навіть не по всій протяжності;
  • ігнорування повного відновлення роботи громадського транспорту після деокупації Київщини;
  • ігнорування потреби розвитку пішохідної інфраструктури та інклюзивності міського простору;
  • масове перекладання асфальту та бруківки на проїзній частині без покращень на пішохідній; 
  • будівництво розв’язки з недоведеною ефективністю за 2 млрд грн.

Варто зазначити, що ні Київрада, ні Кличко поки ніяк не відреагували на петицію з закликом звільнити Руслана Кандибора з посади керівника Дептрансу.

Нагадаємо, раніше під стінами КМДА активісти влаштували акцію з вимогою звільнити керівництво притулку в Бородянці, де під час окупації загинули тварини.

Активісти закликають Кличка звільнити директора Дептрансу